Blog

/Blog/
­

Energi: Sådan skal du forholde dig til geler

Lidt om geler og generelt om energiindtagelse på de længere races som fx maraton. Markedet for geler er en jungle at finde rundt, men hvis du følger disse tips, undgår du de værste fejl, som i værste fald kan give dårlig mave og dermed ødelægge dine chancer for PR.

Din væske-taktik på maraton

Det er kun dig selv, der ved hvor meget væske du behøver på fx en maraton. Men hvis du følger nogle generelle principper - og undgår nogle typiske fejltagelser - så vil du være et lille skridt foran dine konkurrenter.

Ekstra udstyr ødelægger dine chancer for PR

Det meste udstyr skal du i bedste fald kun bruge, når du træner. I et race vil det som regel gøre mere skade end gavn. Hør her hvorfor.

Af |juni 9th, 2017|Motionsløb, Sko & Udstyr|0 kommentarer

Den rigtige påklædning til race

Din påklædning kan betyde alt - især på de lange ture som fx maraton. Derfor: Lad være med at begå denne klassiske fejltagelse, hvis du vil lave et godt resultat!

Allan vs Asser

To af Danmarks hurtigste og smukkeste løbere, der samtidig er benhårde konkurrenter, mødes på ord. Hør deres tips og tricks til den perfekte præstation og PR. Det handler om skyhøje ambitioner, smertetærskel, visualisering, bananer, koffein, druesukker fra Matas, kompressionssokker, smerte, erfaringer fra Etiopien, navnændringer, barbermaskiner og meget mere.

Myten om de lange ben

Spørgsmål: Hvad er bedst for en langdistanceløber, korte eller lange ben? Svar: Ingen af delene! Hvis vi alene ser på kroppens fysiske størrelse, er det faktisk noget helt tredje, der er afgørende for at lave gode resultater...

Af |juni 6th, 2017|Løbsforberedelse, Motionsløb|0 kommentarer

Sådan sparer du 2 minutter på væskedepoterne

En stor kilde til unødigt tab af tid og rytme er de mange væskedepoter, som fx på maraton-distance skal passeres op mod 10 gange. Se her, hvordan du får rigeligt at drikke uden at smide for mange sekunder væk. Måske kan du få over 2 minutter 'foræret', hvis du følger rådene i videoen her. Tænk, [...]

Drop tonser-intervallerne

Blodsmag og tendens til at kaste lungerne op... Det er noget der ofte forbindes med den klassiske løbekategori; intervaltræning. Heldigvis findes der også andre måder at tilgå den hårdere del af struktureret træning. Og måske det endda giver dig et bedre udbytte af anstrengelserne, hvis du dropper 'tonser-intervallerne'.

Er du ubevidst inkompetent eller bevidst kompetent?

Løber du med håndbremsen trukket uden at være klar over det? Der er ingen grund til at gøre løb sværere, end det er. Men for mange kræver det større bevidsthed om teknikken for at komme videre. Få et par fif til, hvad det er, du skal være ekstra opmærksom på...

Af |maj 22nd, 2017|Skader, Teknik|0 kommentarer

Altid overhale løbere i kompressionssokker

Hvad gør du i et race, når det gør ondt og du faktisk ikke gider at løbe mere...? Den altid super-dedikerede eliteløber, Asser Vittrup Nielsen, der "aldrig har en Plan B...", kommer her med et helt arsenal af kreative mentale tricks. Det er lige fra forestillinger om kidnapning af konen og til ganske enkelt at [...]